Afspraak maken
Uw dierenarts verwijst u door naar het dierenechocentrum.
Wij hebben de online agenda geïntroduceerd, zodat u niet de hele dag moet wachten op een telefoontje van ons, maar zelf uw afspraak kunt inplannen. Afspraken worden gepland van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 14.00 de laatst mogelijke afspraak. Daarbuiten is alleen voor spoedgevallen. Belangrijk is dat u de juiste keuze voor een afspraak inplannen kiest zodat we de echt zieke dieren nog dezelfde of de volgende dag kunnen helpen. Daarom hieronder nog wat uitleg:
Spoed is echt alleen voor levensbedreigend zieke dieren die nauwelijks of niet meer op hun benen kunnen staan, of sinds enkele dagen niets meer eten en drinken, of continu alles uitbraken, of een gevaarlijk hoge hartfrequentie of ritme storing hebben (>180 voor de hond en >260 voor de kat) of ernstig benauwd zijn wat met medicatie niet onder controle komt. Een spoedafspraak mag alleen door de dierenarts worden ingevuld. De dierenarts moet dan ook gelijk de patiëntenkaart doormailen naar het Dierenechocentrum en de spoedafspraak bij ons melden.
Matige spoed is voor dieren met klachten die niet levensbedreigend zijn zoals; chronische diarree, chronische blaasontsteking, veel drinken en plassen, te frequent braken, slechter tot niet eten, een
hartruis met hoestklachten maar nog wel een wandeling kunnen lopen, een hartruis met benauwdheid die met medicatie onder controle is gekomen
Geen spoed is voor dieren zonder klachten waar bij toeval een afwijking is ontdekt door de dierenarts. Bijv; een hartruis of afwijkende bloedwaarden ontdekt bij een routine onderzoek.
Lukt het niet om een afspraak in te plannen of heeft u vragen dan kunt u nog altijd telefonisch contact met ons opnemen of een email sturen naar info@dierenechocentrum.nl
Voor alle afspraken is het belangrijk dat de medische gegevens van uw huisdier door de dierenarts worden doorgegeven aan het dierenechocentrum d.m.v een e-mail. Verwittig uw dierenarts als u de afspraak bij ons heeft gemaakt zodat ze de patientenkaart en onderzoeksresultaten naar ons kunnen mailen.
Een echo-onderzoek kan variëren van 15 tot 60 minuten, afhankelijk van het probleem waarnaar wordt gezocht en of het dier aan het onderzoek wilt meewerken. Het is van belang dat u altijd met 2 personen komt om het huisdier rustig vast te houden bij het echo-onderzoek. Sedatie (= lichte narcose) van het huisdier is zelden noodzakelijk. Voor buikechografie is het noodzakelijk dat het dier een lege maag, lege darmen en een redelijk volle blaas heeft. Laat uw huisdier daarom 12 uur voor de echo niets meer eten, wel water drinken en een hond ongeveer 3 uur voor de echo niet meer laten urineren.
De uitslag van de echografie krijgt u meestal direct. De bevindingen worden binnen 24 uur aan de verwijzende dierenarts doorgegeven zodat het dier weer snel verder kan worden geholpen.
Hieronder staat de online agenda. Door op een type afspraak te klikken en het menu verder te volgen kunt u zelf een afspraak boeken.