.   .Home .Dierenarts .Echo .Afspraak .Tarieven .Contact

Echo van hond

 

 

 

 

Afspraken maken

Uw dierenarts verwijst u door naar het dierenechocentrum door middel van een doorverwijsfolder, eigen brief, mail of na telefonisch overleg. U kunt zelf telefonisch of per e-mail een afspraak maken van maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Voor spoedecho's kan uw dierenarts altijd contact opnemen met het Dieren-echocentrum. Indien de dierenarts aan het echoën is, hoort u een bandje. Spreek na de pieptoon duidelijk uw telefoonnummer in waar u op bereikbaar bent. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Het belangrijk dat de medische gegevens van uw huisdier zijn doorgegeven aan het dierenechocentrum d.m.v een e-mail. Dit om een juiste planning te maken zodat u altijd direct wordt geholpen. Een echo-onderzoek kan variëren van 15 tot 60 minuten, afhankelijk van het probleem waarnaar wordt gezocht en of het dier aan het onderzoek wilt meewerken.

Er werken in het dierenechocentrum geen dierenartsassistentes. Daarom is het van belang dat u altijd met 2 personen komt om het huisdier vast te houden bij het echo-onderzoek. Sedatie (= lichte narcose) van het huisdier is zelden noodzakelijk.

Het is voor iedere echo afspraak verstandig het dier nuchter te houden. Geef daarom 12 uur voor de afspraak geen eten meer. Voor buikechografie is het noodzakelijk dat het dier een lege maag, lege darmen en een redelijk volle blaas heeft. Laat uw hond dus niet meer urineren 4 uur voor het echo-onderzoek.

De uitslag van de echografie krijgt de eigenaar meestal direct. De bevindingen worden binnen 24 uur aan de verwijzende dierenarts doorgegeven zodat het dier weer snel verder kan worden geholpen.

Titan